Angažiraj me

Fotografiranje maturalne večeri

event 10.01.2022.

Možete očekivati puno obrađenih fotografija, svaka je maturalna od prošle godine imala više od 800 isporučenih fotografija.

Nema nikakve dvojbe da je maturalna večer sama po sebi ”kruna” srednjoškolskog obrazovanja, a nakon nje ostaju ”samo” uspomene na protekle četiri godine. Spomenute uspomene najčešće su u obliku fotografija ili video materijala. Stoga je normalna stvar da škole ili maturanti unajme profesionalnog fotografa/snimatelja koji će ih snimati na ovom svečanom događaju. Zašto ja sve ovo pišem? Eto, jednostavno zato jer se nudim da ja budem taj fotograf, a radim i s kvalitetnim snimateljima, tako da nudim cijeli paket.

Ako ste zainteresirani za fotografiranje maturalne ili bilo kojeg drugog događaja ili imate bilo kakvo pitanje, možete se javiti na e-mail vedran.tolic@gmail.com. Dakako da sve zanima cijena fotografiranja. Ona se u prosjeku kreće od 4 Eura do 10 Eura po maturantu. Sama cijena ovisi o nizu raznih faktora – broju maturanata (više maturanata, manja cijena), zahtjevima, želite li razvijanje fotografija… U pravilu kad pogledate, toliki iznos platite na samo jednom piću, a ovdje ipak dobijete vječnu uspomenu.

Možete očekivati puno obrađenih fotografija, svaka je maturalna od prošle godine imala više od 800 isporučenih fotografija. Maksimalno se trudim zastupiti sve učenike na fotografijama. Najlakše bi bilo staviti postavke na fotoaparatu na automatske, pa bi vi (uglavnom) bili lijepo osvijetljeni, a sve oko vas mračno. Tako ne radim i takav me rad ne zanima. Ono čemu težim, što je moj stil, kroz većinu fotografija je da pozadina i subjekt budu jednako eksponirani, odnosno da dobijem što više ambijentalnog svjetla. Svaka fotografija koju dobijete prošla je kroz proces obrade, tako da je baš svaka od njih personalizirana na svoj način. Znam da sve ovo zvuči kao fino zapakiran PR za mene samoga, ali zapravo prošla iskustva ovo sve potvrđuju, pa možete dodatno i provjeriti.

Što možete očekivati od mene:

  • Da sam vam na raspolaganju kad god poželite
  • Da ćete u roku od 10 do 14 dana dobiti obrađene fotografije i/ili razvijene u formatu 13×18 cm
  • Da ćete platiti 20 posto manju cijenu ako ne isporučim fotografije u zadanom roku
  • Da ćete fotografije dobiti u velikoj rezoluciji i putem linka, a one su gore arhivirane godinu dana i u tom ih periodu možete skinuti kad god, a link lako možete dijeliti s drugim prijateljima, rodbinom i s kim god poželite
  • Da ćete fotografije moći naći na mojoj FB stranici, jer fotografije koje dobivate teže po desetak MB-a i sami proces postavljanja online će vam biti dosta duži, ako ne želite da se objavljuju online, onda naravno neće biti objavljene
  • Da ćete biti zadovoljni. Zašto to mislim? Eto, tako, jer sam uvjeren, a i prošla su iskustva to potvrdila!

Od vas očekujem samo jednu stvar:

  • Da me gnjavite tijekom cijele večeri i tražite da vas fotkam, što više – to bolje!

Za kraj pročitajte par ”svjedočanstava” od osoba koje su me angažirale u ime škole. I ne, nitko od njih nije dobio besplatan nehrđajući set noževa da bi napisali ovakve komentare, kao u TopShopu.

Katarina Čutura, srednja škola Sesvete:

”Organizirajući maturalnu večeru za nasu školu, jedan od zadataka bio je i pronaći fotografa koji će obilježiti našu večer. Imali smo nekoliko ponuda. Stavka koja je u ovo vrijeme od presudne važnosti je dakako cijena. Cilj je bio pronaći fotografa s pristojnom cijenom, ali također i kvalitetnim fotografijama. Vodeći se ovim dvjema stavkama odabrali smo Vedrana, koji je odlično ukomponirao cijenu i kvalitetu. Neumorno je slikao cijelu večer, obuhvatio je svakog učenika, a taj posao nije bio lagan s obzirom da nas je bilo oko 230. Izašao nam je u susret maksimalno, ispunio svaku želju. Osim cijene i kvalitete, tu je i brzina. Slike su za dva dana bile uređene i postavljene na radost svih nas. Beskrajno smo mu zahvalni što je na odličan način postigao da naš dan ostane upamćen za cijeli život.”

Marko Šapina, VII. gimnazija

”Riječima spontano, jednostavno i živopisno opisao bih suradnju s gospodinom Vedranom, način komunikacije te ono glavno – fotografije. Od dogovora, preko same maturalne pa do podjele fotografija – sve je išlo kao špagi, bez ijednog jedinog problema. Nema koga fotografije nisu oduševile, Vedrana preporučujemo svima te, osim predivnih uspomena i fotografija, izlazimo s poznanstvom više: znamo komu ćemo se sigurno obratiti kada nam sljedeći put zatreba netko tko od trenutaka i fotografija stvara umjetnost! Hvala!”

Filip Obradović, VII. gimnazija:

”Na preporuku prijatelja iz srednje, ponudio sam Vedranu Toliću suradnju za našu maturalnu večer. Njegova pozitivna energija na prvu nas je sve oduševila. Cijelu večer se s fotoaparatom nalazio na pravom mjestu i kroz objektiv slikao po svačijem ukusu. Na veselje svih okupljenih, ostao je slikati i dulje od dogovorenog. Vedran je moj prvi izbor za svaku buduću manifestaciju.”

Sara Bojić, Gimnazija Lucijana Vranjanina

”Samo riječi hvale za dečka koji nam je svojim talentom i trudom priuštio najbolje moguće slike s jedne od bitnijih nam noći u životu, maturalne večeri! Predivna suradnja i od srca preporučam za sve životne prilike koje trebaju biti zabilježene fotićem!”

Iva Krajina, XIII. gimnazija:

”Za fotografiranje maturalne večeri odabrali smo Vedrana. Zašto? Dobro pitanje. Njegove slike su savršene, slika sve, nema propusta nigdje. Kvaliteta odlična. Dobili smo uspomenu za cijeli život. Jako smo zadovoljni. I zahvali smo mu puno. Preporučila bih ga svima.”

Ivona Maslać, Ženska opća gimnazija:

”Maturalna večer je jedno posebno događanje svakog srednjoškolca. Dan kada zaokružujemo naše srednjoškolsko druženje uz gala večeru, ples i zabavu do jutra. Da to iskustvo ne ostane samo u lijepom sjećanju već i lijepo zabilježeno pobrinuo se naš najbolji fotograf Vedran. Kvaliteta, pristupačna cijena, brzina isporuke fotografija, te Vedranova pozitivna energija jednostavno su nas sve prisutne oduševile. Zahvalni smo mu na izvrsnim fotografijama koje će ostati uspomena na jedno važno događanje u našem životu. Sa sigurnošću mogu reći kako je Vedran moj prvi izbor za svako buduće događanje, te bih ga preporučila svima.”

Marta Jerković, XI. gimnazija:

”S Vedranom smo se brzo i složno dogovorili za fotke koji su ispale i bolje od očekivanog. Cijelo vrijeme je fotkao i trudio se da ni jedan trenutak ne izostane! Sve je bilo isporučeno u roku i svi su bili prezadovoljni.:) Preporučam.”

Filip Grebenar, V. gimnazija:

”O Vedranu kao fotografu i osobi mogu reći samo najbolje. Do njega sam došao preporukom, a nakon istraživanja njegovih fotki na webu i FB-u, raspitivanja o njemu i na kraju razgovora s njime odlučili smo se za njega i nismo požalili… On je zajedno s kolegicom i snimateljem odradio odličan posao. Njegove fotke su bez iznimke kreativne, izvrsno obrađene, spontane – sve što smo i tražili. Vedran je kroz čitavo vrijeme planiranja, trajanja, a i nakon maturalne večeri bio jako susretljiv i pristupačan tako da je i sam pomagao kod rješavanja određenih problema. Naravno preporučam ga maturantima, a i svima ostalima jer Vedran ima smisla i talenta za fotografiju tako da bi sigurno mogao fotkati bilo kakav događaj!! Hvala na svemu i nadam se ponovnoj suradnji!! :)”

Viktorija Ćubić, XI. gimnazija:

”Vidjevši slike prošlogodišnjih maturanata naše škole, odlučili smo se za Vedrana Tolića i nismo požalili. Vrlo pristupačan i jednostavan mladi gospodin koji uistinu zna što radi. Dobili smo oko 650 uređenih slika koje su velikim dijelom bile spontane, a takve su uvijek najbolje.”

Ivana Tomić, 3. Ekonomska:

”Suradnja je od samoga početka bila vrlo jednostavna i lako dogovorna. Imali ste puno razumijevanja i volje sve objasniti kako bi krajnje suradnja završila zadovoljavajuće. Treća ekonomska škola je oduševljena fotkama, prvo zato jer su slike same po sebi jako kvalitetne, drugo jer je apsolutno svaki učenik minimalno na jednoj od fotografija i treće zato jer su fotke najvećim djelom spontane, a to smo i tražili. Od srca preporučam svim budućim generacijama fotografa Vedrana pošto je vrlo odgovoran, talentiran i krajnje profesionalan. :)”

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Nemojte se ustručavati, slobodno se javite za suradnju. Sve nas veseli kada dobijemo neki mail. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.