Pobjeda Karlovčana

Niste čuli za Inline hokej? Puno ste propustili!

event 23.01.2022.

Sport je jako dinamičan i zanimljiv, tako da za fotkanje nije bilo pauze u nijednom trenutku.

U Slovenskim Lukovicama odigrana je utakmica između IHK Muflona iz Tolmina i jedinih hrvatskog predstavnika u Državnom prvenstvu Slovenije u hokeju na rolama – IHK Karlovac. U prvenstvu nastupa 13 jakih momčadi iz cijele Slovenije, a popularni “Žabci” su jedini hrvatski predstavnik. Ekipa iz Karlovca pobjedom se popela na 8. mjesto prvenstva. Nikada do sada nisam imao priliku fotkati, a moram priznati a sam baš ugodno iznenađen. Sve ono što očekujete i znate da ćete dobiti od hokeja, dobijete praktički i ovdje.

Ovaj dinamičan sport popularan je u Americi i u svijetu gdje ga igraju inline profesionalci, ali i NHL igrači. U slovenskom prvenstvu nastupaju bivši i sadašnji igrači EBEL-a i KHL-a Rok Tičar, Žiga Jeglić, Robert Sabolić, te poznata inline imena: Simon Žerdin, Jure Sotlar, Nejc Berlisk, Rok Simšić, itd.

Iako je Hrvatska inline reprezentacija 2017. u Bratislavi nastupala u ELITNOJ diviziju zajedno sa Amerikom, Kanadom, Švedskom, Finskom, inline hokej u Hrvatskoj nije dovoljno razvijen. Tako u prvenstvu Hrvatske nastupaju samo 4 kluba ( IHK Karlovac, KHL Tapiri, IHK Koprivnica te Samoborske Srake), na jedinom terenu s inline podlogom u Karlovcu. Slabo (nikakvo) ulaganje u infrastrukturu svakako ne pomaže u popularizaciji, te inline hokej u Hrvatskoj “živi” jedino od malobrojnih zaljubljenika u ovaj sport.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Nemojte se ustručavati, slobodno se javite za suradnju. Sve nas veseli kada dobijemo neki mail. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.