10. FotOOko

Došao. Guštao. Fotkao. Događaj koji bi svaki fotograf trebao posjetiti.

event 19.09.2022.

Ovo je možda i najvažniji događaj za sve nas fotografe kada su u pitanju druženja s kolegama i fotkanja.

Jezero Orešje u Svetoj Nedelji bilo je okupljalište brojnih fotografa, modela, sportaša,… Povod je bilo jubilarno 10. FotOOko. Manifestacija je to na koju ne treba trošiti riječi, gotovo da i nema fotografa u Hrvatskoj koji ne zna za Klikovce i njihov glavni događaj. Za ovogodišnje izdanje su se jako potrudili, tako da su bili kuburaši, paraglideri, judaši, oldtimeri, makete vlaka, autići na daljinski, biciklisti, motoristi, razna predavanja… Čak je i ekipa iz Čakovca donijela veliku cameru obscuru, biti unutar nje i gledati kako nastaje fotografija vrhunsko je iskustvo. Sve što treba jednom fotografu, pa i više od toga, moglo se pronaći na FotOOku. Zbog ove fotke dolje mi je čak i tenisica ostala u jezeru koje je bilo dobrim dijelom isušeno od vrućina, a trebalo je paziti gdje se staje (amater sam pa ne nosim čizme/rezervne tenisice), ali je kolegica sve spasila i nekako je iščupala. I kada gledam fotku, jedno je sigurno – vrijedilo je.

Modeli su čak i ulazili u jezero

Cijeli je događaj počeo u 10 ujutro s prijavama sudionika, poslije je uslijedila zajednička fotka. Nažalost ja sam tek došao oko 14.00 sati. Mislim koliko je nažalost, toliko i nije obzirom da je to bilo taman vrijeme ručka. U petak sam imao vjenčanje, pa u subotu krštenje i poslije vjenčanje i onda sam jedva čekao ovo druženje i fotkanje, ali je u međuvremenu uslijedio još jedan angažman tako da nisam stigao prije. Najviše mi je žao zbog fotki kuburaša i ekipe koja je vozila motore.

Vrijeme je ispalo kao naručeno. U petak i subotu je padalo bez pauze, ali je zato nedjelja ujutro bila sunčana. Obožavam ovakve stvari i prava je šteta što ih kod nas nema više, posebno na ovakvom nivou. Jer osim što vidite puno kolega i prijatelja, lako i steknete nova poznanstva i kontakte. Osim svega ovoga su bili i štandovi s izlagačima, sve renomirani koji uvijek i budu prisutni poput Prizme, Sonyja, Foto svijeta, Nikona, Anigote, Bratulića i Canose. Tako da je ekipa bez problema mogla uzeti neki komad opreme i isprobati odmah s npr. modelima.

Pumptrack staza nudila je pregršt adrenalina

Jezero Orešje bilo je puni pogodak, ali da bi mi fotografi dobili super fotke, najveća zasluga ide naravno svim sudionicima, modelima, sportašima kao što su: Matea Djaković, Ines Stanić, Marina Krmek, Berislav Topol, RC Trail Zagreb, judo klub Profectus, paraglajderi, kuburaško društvo Tri Kralja itd. Isprika ako neke od sudionika nisam naveo.

Organizatorima iz Fotokluba Klik još jednom svaka čast na svemu. Znate kako ide, nakon pohvala treba i koja kritika. Da su neke stvari mogle biti bolje, to svakako, ali znam koliko se dečki i cure trude da svima nama omoguće ovakve događaje, tako da ću to i preskočiti ovaj put.


Dobrih poteza nije nedostajalo

Ovo je događaj koji uvijek vrijedi posjetiti. Ako nikada do sada niste bili, u rujnu si svakako zaokružite datum kada će se održavati novo FotoOko.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Nemojte se ustručavati, slobodno se javite za suradnju. Sve nas veseli kada dobijemo neki mail. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.