Snježni Zrinjevac

Ovo je moja najpopularnija fotka ikada

event 14.12.2023.

Odmah sam bio oduševljen materijalom koji sam dobio, ali tek kad sam se probudio dan kasnije shvatio sam koliko se svidjela i drugima.

Još i dan danas se sjećam svakog detalja 2014. godine vezanog za ovu fotografiju Zrinjevca u vrijeme zagrebačkog Adventa. Taj sam dan pratio vremensku prognozu, bila je najava da će padati snijeg.

Navečer sam radio u noćnom klubu History u Tkalčićevoj ulici, a uzeo sam sa sobom i stativ. Znao sam da u klubu fotkam do nekih jedan ili dva ujutro, tako da onda i neće biti nikoga na Zrinjevcu, snijeg će pasti pa i neće biti previše tragova po snijegu.

Nakon što sam završio u Historyju, sve sam spremio i uputio se prema Zrinjevcu, a malo prije nego sam doša do njega sam se skoro polomio po ledu. Tenisice i led, nije baš neka dobitna kombinacija. Došao sam na lokaciju, stavio stativ, želio sam sami Glazbeni paviljon uokviriti s lijeve i desne strane.

Bila je u pitanju duga ekspozicija, samo je jedna fotka i iskorištena, nisam ih spajao više i slično. Nakon nekih 15 minuta sam znao da uskoro dolazi tramvaj za Sopot, tako da sam završio s fotkanjem i uputio se na stanicu.

Znam da sam u tramvaju bio oduševljen materijalom koji sam dobio. Došao sam doma, obradio fotku i poslao objavu na Facebook grupu Zakaj volim Zagreb. A kada sam se ujutro probudio, deseci tisuća lajkova, brdo komentara, poruka u inboxu. Ono, totalno me šokiralo, ali sam guštao u svakoj sekundi! Doslovno je bila viralna, nema kutka na kojem nisam vidio da se dijeli i da je ljudi imaju po mobitelima i slično.

I eto, mislim da je i dan danas to jedna od fotki koja obilježava moj rad, a još sam na starom webu imao objavu članka na temu zagrebačkog Adventa i snježne fotke Zrinjevca, ali ovdje više toga nema pa da ispravim nepravdu. Rekao bih da sam bio na pravom mjestu, u pravo vrijeme i s pravom opremom.

Galerija fotografija

U nastavku pogledate neke od mojih najboljih radova.

Kontaktirajte me

Svidjelo vam se što ste vidjeli? Nemojte se ustručavati, slobodno se javite za suradnju. Sve nas veseli kada dobijemo neki mail. Odgovorit ću u najbržem mogućem roku.